Heinäsuon kyläyhdistys ry

est. 2006


Heinäsuon kesäteatteri, 

Heinäsuon Näytelmäpiiri ry

Heinäsuon näytelmäpiiri aloitti toimintansa vuonna 1979. Ensimmäinen näytelmä oli “Oi kallis kansanhuolto”, jonka ohjasi kulttuurisihteeri Marja-Liisa Vilkko.

Ensimmäinen varsinainen kesänäytelmä “Kyläkauppa” oli ohjelmassa 1983 ja -84, esityspaikkana oli jo silloin Mantereen ranta. Vuodesta 1992 alkaen näytelmäpiiri keskittyi kesänäytelmiin, joita esitettiin idyllisessä lampimaisemassa.

Näytelmäpiiri järjesti 1980- ja 1990-luvulla suosittuja Nuutti-juhlia perinteisine Nuutti-kulkueineen ja ajankohtaisine sketsiohjelmineen. Nuutti-juhlia järjestettiin kaiken kaikkiaan 12 kertaa.

Kesäteatterin näytelmät ovat jo vuosia kuuluneet monien kesäperinteisiin ja kävijöitä on riittänyt mukavasti. Esimerkiksi kesän 2014 näytelmää oli katsomassa 4850 katsojaa.

Heinäsuon näytelmäpiiri siirtyi esittämään näytelmiä Pyhänimen kartanon alueelle vuonna 2016.

Lavasteet näytelmäpiiriläiset ovat rakentaneet talkoilla. Tarvikkeita ja rekvisiittaa saadaan sekä piiriläisten omista varastoista että lahjoituksena kyläläisiltä, kuntalaisilta ja yrityksiltä.

Kesällä 2019 vietettiin Heinäsuon kesäteatterin 40-vuotisjuhlaa. Kesäteatteri esitti näytelmän Teetä vaikka väkisin. Kesäteatteri teki paluun Heinäsuolle, kun näytelmät esitettiin Suojapirtillä.

Vuonna 2020-2021 joutui näytelmäpiiri pitämään välivuoden koronarajoitusten takia, 

Näytelmäpiiri teki paluun keväällä 2022 näytelmällä "Farssi hyvästä miehestä". Vuoden 2023 keväällä esitys vuorossa oli "Kakkua kerrakseen".


Nuuttijuhlat 14.3.2023

"Oi kallis kansanhuolto" sai uudelleen esityksen 14.1.2023, kun Suojapirtillä vietettiin pitkästä aikaa perinteisiä Nuuttijuhlia. Idea Nuuttijuhliin lähti kyläläisiltä ja suuri osa näyttelijöistä olivat kyläläisistä koostuneita ensikertalaisia. Onneksi joukkoon mahtui muutama konkarikin, joten näytelmän harjoitukset ja itse esitys sujuivat mutkattomasti yhteistyöllä.
Nuuttijuhlien suosio yllätti järjestäjät ja ihmiset tuntuivat nauttivan esityksestä. Illan aikana oli myös arpajaiset, nähtiin nuuttikulkue  ja tietenkin talolla oli tanssit. Tanssikansaa viihdytti nuori rumpali Vilho Vainio.
Buffet notkui herkkuja, jotka juhlakansalle maistuivatkin erittäin hyvin. Suojapirtin pihalla oli nälän yllättäneille myynnissä makkaraa.

Teksti: Heikki Mantere ja Paula Kaipainen